CODZIENNA Arabica Specialty Blend Niskodrażniąca 1kg ZIARNISTA
CODZIENNA Arabica Specialty Blend Niskodrażniąca 1kg ZIARNISTA
CODZIENNA Arabica Specialty Blend Niskodrażniąca 1kg ZIARNISTA
Kawa CODZIENNA Arabica Blend została stworzona przez Head Roastera Piotra z palarni DERBA COFFEE w Bydgoszczy.
Kawa Codzienna Specialty Arabica Blend - to nasza autorska kompozycja ziaren, która zawiera najwyższej jakości 100% arabikę pochodzącą z Etiopii, Meksyku i Salwadoru. Nasza kawa jest w pełni NISKODRAŻNIĄCA - łagodna dla żołądka, zbalansowana i intensywna w smaku. Po otwarciu naszego opakowania kawy, natychmiast czuć unoszący się aromat orzechów i czekolady. Nie bez powodu kawa Codzienna blend została uznana przez Baristów, za najlepszą kawę niskodrażniącą do ekspresu. Wyczuwalne nuty to ciemna czekolada, orzech, karmel
CODZIENNA SPECIALTY ARABICA BLEND
- Gatunek: 100% Arabica Etiopia/Meksyk/Salwador
- Stopień Palenia: 4/5
- Intensywność: 4/5
- Kwasowość: 1/5
- Nuty smakowe: gorzka czekolada, karmel, orzech, oraz słodkie body
- Specialty - Punktacja 87 pkt. SCAA
- Region: Sidamo-Heirloom/Veracruz/Apaneca
- Obróbka: washed - na mokro
- Wysokość upraw: 1750 m.n.p.m
- Data palenia: kawę palimy po złożeniu zamówienia
- Termin przydatności: 12 miesięcy licząc od daty palenia
Dlaczego warto kupić kawę CODZIENNA ARABICA BLEND?
- Idealna dla miłośników niskodrażniącej kawy
- Doskonała na każdą okazję
- Produkt najwyższej jakości, z wieloma nagrodami i certyfikatami
- Bogaty i intensywny smak
- Najwyższa jakość ziaren
- Kawa pozbawiona Ochratoksyny
- Wypalana metodą mistrzowską
- Wysyłana zawsze świeżo palona w piecach bębnowych
- Opakowanie zachowujące świeżość kawy
Palimy kawę metodą mistrzowską!!
Cały proces palenia kawy w naszej palarni charakteryzuje się paleniem niewielkiej ilości ziaren, najczęściej do 60 kg w temperaturze 230 stopni Celsjusza, przez co najmniej 15 minut.
Cały proces jest nadzorowany przez wykwalifikowanego mistrza palenia, który obsługuje maszynę i sprawdza na bieżąco stopień wypalenia kawy i decyduje, w którym momencie proces zakończyć, aby wydobyć z ziaren kawy to co najlepsze.
Kawa niskodrażniąca Codzienna Specialty Arabica Blend od Derba Coffee
Ziarna naszej kawy, jeszcze w formie surowej jest poddawana procesowi mycia parą wodną pod wysokim ciśnieniem.
Dzięki temu procesowi z powierzchni ziarna kawy zielonej, zmywane są wszystkie woski i dzięki temu neutralizuje poziom kwasowości do zera.
Wynikiem tego uzyskujemy mocno zredukowany poziom kwasów, które nie będą nas już niepokoić.
Kolejną kluczową cechą tej kawy jest jej ciemne palenie. Czym ciemniej kawa jest wypalona, tym posiada większą zawartość związku o nazwie N-Metylopirolidon, który blokuje nadmierną produkcję kwasów żołądkowych.
My jako cały zespół DERBA COFFEE myślimy o wszystkich, również o tych osobach, którzy ze względów zdrowotnych nie mogli pić kawy, obawiając się o nieprzyjemne bóle w żołądku.
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.