Kolumbia 200g kawa ziarnista świeżo palona
Kolumbia kawa ziarnista świeżo palona 200g
KOLUMBIA Kawa Ziarnista Świeżo Palona 200g
Informacje o kawie:
• Kraj pochodzenia: Kolumbia
• Region: Manizales, Farma - La Isabeli
• Gatunek: Arabika: Typica, Bourbon
• Zbiory: październik/grudzień
• Metoda pozyskiwania: na mokro
• Wysokość upraw: 1200 - 1500 m.n.p.m
• Profil palenia: średnie
• Smak: karmel, orzech, nuty owocowe
• Aromat: słodki
• Body/cielistoś: pełne
• Kwasowość: średnia
Krótka charakterystyka:
- data palenia: nie starsza niż 72 godziny od zamówienia
- termin przydatności do spożycia: 12 miesiące
- kawa do: ekspresu przelewowego, ekspresu ciśnieniowego, kawiarki
- kawa: ziarnista
- rodzaj kawy: 100% Arabica
- intensywność smaku: 3/5
- kwasowość: 3/5
- stopień wypalenia: 3/5
Kawę którą otrzymasz od nas, jest palona zaraz po Twoim zamówieniu!!!
Prosto ze świeżych zbiorów z plantacji w Medellin i Manizales.
Idealny smak i aromat, dzięki najwyższej jakości ziarnom.
Tylko świeżo palona kawa zapewnia najwyższą jakość smaku.
Kolumbia to kawowa kraina, zwana królestwem el tinto . Kawa jest jej wizytówka, symbolem i największym bogactwem. Kawa króluje, w każdym kolumbijskim domu. Podawana w kawiarenkach, uwodzi przechodniów swym zniewalającym zapachem. O kawie kolumbijskiej mówi się, ze ma jedwabisty, bogaty, doskonale zrównoważony smak, z akcentem przyjemnej kwaskowatości, czasem pozostawiającym winny posmak. Do tego uwodzicielski aromat i kolor sprawia, że rozkoszują się nim koneserzy na całym świecie. Jest ona jedna z najlepiej zrównoważonych kaw i może być degustowana o każdej porze dnia.
Nasza kawa jest dla nas największą wartością, dlatego dbamy również o jej opakowanie.
Kawę którą Państwu dostarczamy, pakujemy w specjalne opakowanie:
wykonane z aluminiowej folii barierowej – zapewnia najlepszą ochronę przed wilgocią i charakteryzuje się bardzo dobrymi właściwościami termicznymi
opakowanie zostało wyposażone w wentyl, - jego zadanie to odprowadzanie gazów
zamknięcie strunowe ZIPPER – chroni ziarna kawy przed czynnikami zewnętrznymi, oraz przed zawilgoceniem. Utrzymuje kawę dłużej w świeżości.
Sposoby przygotowania:
KOLUMBIA kawa ziarnista to królewska el tinoto kawa 100% arabika najwyższej jakości. Idealnie sprawdzi się w automatycznych ekspresach do kawy, a po uprzednim zmieleniu na odpowiednią grubość, fantastycznie odnajdzie się w ekspresie kolbowym, kawiarce, bądź French Pressie, a nawet przy alternatywnych metodach parzenia kawy jak np. aeropress.
KOLUMBIA jest doskonała do przygotowania espresso i kawy czarnej.
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.