NAJLEPSZA KAWA ZIARNISTA ŚWIEŻO PALONA – KTÓRĄ WYBRAĆ

Autor: Derba Coffee Kategoria: Blog o kawie Data: Komentarz: 0 Wyświetlenia: 2008

„ OTUL SIĘ SMAKIEM PRZYJEMNOŚCI” – motto naszej firmy , dlatego podpowiemy jak to uczynić.

Najważniejszą rzeczą jest zakup kawy świeżo palonej z lokalnych palarni kaw. To one gwarantują nam najwyższą jakość, świeżość i pewność, że kawa została dla was przygotowana z najwyższych jakości ziaren i świeżo wypalona.

Większość palarni lokalnych, tak jak DERBA COFFEE sprzedaje kawy, których ziarna pochodzą z małych plantacji, od jednego gospodarza, gdzie panuje idealny mikroklimat dla uprawy kawowca. Tego typu ziarna określa się mianem SPECIALTY COFFEE.

Są to ziarna kawy które zdobyły 80 punktów a nawet i więcej max 100 punktów w skali SCAA (Specialty Coffee Association of America). Są to kawy uprawiane tradycyjnymi metodami, bez chemicznych wspomagaczy upraw, dopieszczone przez farmerów.

Więc jaka kawa jest najlepsza – według mojej opinii to właśnie ta speciality.

Jej niepowtarzalny aromat, smak , dopracowanie, sprawi że na pewno otulicie się smakiem przyjemności.

Komentarze

Zostaw swój komentarz