ZESTAW KAW DERBA COFFEE SPORT EDITION 4KG
ZESTAW KAW DERBA COFFEE SPORT EDITION 4KG
Zestaw 4x1kg kawa ziarnista Football Coffee, Volleyball Coffee, Basketball Coffee, Tennis Coffee
Certyfikowana kawa dla sportowców, polecana przez trenerów. Wypalana z ziaren organicznych, gdzie uprawa odbywa się bez użycia nawozów i pestycydów.
Linia kaw DERBA COFFEE SPORT EDITION, to specjalnie dopracowana mieszanka ziaren Arabiki.
Linię kaw SPORT EDITION stworzył profesjonalny zespół roasterów, pod okiem trenerów i dietetyków.
Kawy zawierają od 264 mg do ponad 316 mg/5g dawki kofeiny w jednym kubku kawy, dzięki temu extremalnie pobudza organizm do działania, przyśpiesza spalanie tłuszczu, poprawia natlenienie mięśni oraz regeneruje poziom glikogenu w organizmie
Każda z kaw z linii DERBA COFFEE SPORT EDITION posiada naklejony hologram certyfikatu jakości, gwarantujący że marka DERBA COFFEE przekazuje Państwu kawę spełniającą najwyższą jakość.
Informacje o kawie:
Kraj pochodzenia: Arabika Brazylia, Arabika Indie, Arabika Peru
Region: Triangulo Mineiro, MG
Gatunek: Mascavo, Tapazio, Cupping Score 84,5
Farmer: Ciro Sousa Alvarenga
Obróbka: Na Mokro
Wysokość upraw: 1200 m.n.p.m.
Aromat: słodki
Kwasowość: niska
Charakterystyka kawy:
- Data palenia: nie starsza niż 72 godziny od zamówienia
- Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
- Kawa: Ziarnista
- Rodzaj kawy: 100% Arabica
- MOC: 4/5
- Aromat: 3/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: 3/5
DLACZEGO NASZA KAWA JEST NAJLEPSZA? – sekret tkwi w ziarnach i miejsca, z którego się w nie zaopatrujemy, czyli z farm ekologicznych w południowo-wschodniej części Brazylii, oraz Indii
Są to farmy ekologiczne i certyfikowane, dzięki temu mamy gwarancję, że nie było użytych chemicznych nawozów i pestycydów podczas upraw.
Dzięki tak starannie skomponowanej jakości ziaren, uzyskaliśmy najbardziej aromatyczną i intensywną smakowo kawę, która sprawi że na pewno otulicie się smakiem przyjemności.
Palimy kawę metodą mistrzowską!!
Cały proces palenia kawy w naszej palarni charakteryzuje się paleniem niewielkiej ilości ziaren, najczęściej do 60 kg w temperaturze 230 stopni Celsjusza, przez co najmniej 15 minut.
Cały proces jest nadzorowany przez wykwalifikowanego mistrza palenia, który obsługuje maszynę i sprawdza na bieżąco stopień wypalenia kawy i decyduje, w którym momencie proces zakończyć, aby wydobyć z ziaren kawy to co najlepsze.
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.