KOSTARYKA Tarrazu La Pastora SHB 1kg ziarnista
KOSTARYKA TARRAZU La Pastora 1kg ZIARNISTA Specialty SHG EP
Kawa ziarnista KOSTARYKA TARRAZU La Pastora 1kg Specialty SHG EP
KOSTARYKA Tarrazu La Pastora Specialty 84 pkt. SCAA
- Gatunek: 100% Arabica
- Stopień Palenia: 4/5
- Intensywność: 4/5
- Kwasowość: 1/5
- Nuty smakowe: gorzka czekolada, soczyste cytrusy i prażone migdały
- Specialty - Punktacja 84 pkt. SCAA
- Region: Tarrazu
- Obróbka: washed - na mokro
- Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m
- Data palenia: kawę palimy po złożeniu zamówienia
- Termin przydatności: 12 miesięcy licząc od daty palenia
Kawa KOSTARYKA z regionu Tarrazu, to nasz bestseller w ofercie naszej palarni.
Ziarna pochodzą ze spółdzielni CoopeTarrazu, gdzie plantatorzy są pod ścisłą kontrolą przez wykwalifikowany personel i laboratorium kontroli jakości.
Kawa niskodrażniąca KOSTARYKA od Derba Coffee
Ziarna naszej kawy, jeszcze w formie surowej jest poddawana procesowi mycia parą wodną pod wysokim ciśnieniem.
Dzięki temu procesowi z powierzchni ziarna kawy zielonej, zmywane są wszystkie woski i dzięki temu neutralizuje poziom kwasowości do zera.
Wynikiem tego uzyskujemy mocno zredukowany poziom kwasów, które nie będą nas już niepokoić.
Kolejną kluczową cechą tej kawy jest jej ciemne palenie. Czym ciemniej kawa jest wypalona, tym posiada większą zawartość związku o nazwie N-Metylopirolidon, który blokuje nadmierną produkcję kwasów żołądkowych.
My jako cały zespół DERBA COFFEE myślimy o wszystkich, również o tych osobach, którzy ze względów zdrowotnych nie mogli pić kawy, obawiając się o nieprzyjemne bóle w żołądku.
Dlaczego warto kupić kawę KOSTARYKA?
- Idealna dla miłośników niskodrażniącej kawy
- Doskonała na każdą okazję
- Produkt najwyższej jakości, z wieloma nagrodami i certyfikatami
- Bogaty i intensywny smak
- Najwyższa jakość ziaren
- Kawa pozbawiona Ochratoksyny
- Wypalana metodą mistrzowską
- Wysyłana zawsze świeżo palona w piecach bębnowych
- Opakowanie zachowujące świeżość kawy
Palimy kawę metodą mistrzowską!!
Cały proces palenia kawy w naszej palarni charakteryzuje się paleniem niewielkiej ilości ziaren, najczęściej do 60 kg w temperaturze 230 stopni Celsjusza, przez co najmniej 15 minut.
Cały proces jest nadzorowany przez wykwalifikowanego mistrza palenia, który obsługuje maszynę i sprawdza na bieżąco stopień wypalenia kawy i decyduje, w którym momencie proces zakończyć, aby wydobyć z ziaren kawy to co najlepsze
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.