SALWADOR Apaneca Finca Atzumpa SHG EP Niskodrażniąca 1kg ziarnista
SALWADOR Apaneca Finca Atzumpa SHG EP Niskodrażniąca1kg ziarnista
SALWADOR Apaneca Finca Atzumpa SHG EP Niskodrażniąca1kg ziarnista
SALWADOR Apaneca SHG EP Specialty 87,5 pkt. SCAA
- Gatunek: 100% Arabica
- Stopień Palenia: 4/5
- Intensywność: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Nuty smakowe: śliwka, wiśnia, rum
- Specialty - Punktacja 87,5 pkt. SCAA
- Region: Apaneca
- Farma: Finca Atzumpa
- Obróbka: washed - na mokro
- Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m
- Data palenia: kawę palimy po złożeniu zamówienia
- Termin przydatności: 12 miesięcy licząc od daty palenia
Kawa Salwador z regionu Apaneca, od dawna uważana jest za jednego z najlepszych producentów na świecie. Ziarna w naszej kawie to typ SHG (Strictly High Grown), które pochodzą z farmy Finca Atzumpa. Jest to odmiana Bourbon, która zajmowała czołowe miejsca w konkursie Cup of Excellence w 2018 i 2019 roku. Obróbka ziaren odbywa się na glinianym patio, gdzie ziarna suszą się przez 20 dni.
Jako kawa Specialty otrzymała 87,5/100 punktów SCAA i dodatkowo oznaczenie EP (European Preparation) co symbolizuje, że kawa była ręcznie selekcjonowana i gwarantuje certyfikowaną najwyższą jakość kawy.
Wyczuwalne nuty smakowe: śliwki, wiśni, rumu
Dlaczego warto kupić kawę SALWADOR?
- Idealna dla miłośników niskodrażniącej kawy
- Doskonała na każdą okazję
- Produkt najwyższej jakości, z wieloma nagrodami i certyfikatami
- Bogaty i intensywny smak
- Najwyższa jakość ziaren
- Kawa pozbawiona Ochratoksyny
- Wypalana metodą mistrzowską
- Wysyłana zawsze świeżo palona w piecach bębnowych
- Opakowanie zachowujące świeżość kawy
Kawa niskodrażniąca SALWADOR Apaneca od Derba Coffee
Ziarna naszej kawy, jeszcze w formie surowej jest poddawana procesowi mycia parą wodną pod wysokim ciśnieniem.
Dzięki temu procesowi z powierzchni ziarna kawy zielonej, zmywane są wszystkie woski i dzięki temu neutralizuje poziom kwasowości do zera.
Wynikiem tego uzyskujemy mocno zredukowany poziom kwasów, które nie będą nas już niepokoić.
Kolejną kluczową cechą tej kawy jest jej ciemne palenie. Czym ciemniej kawa jest wypalona, tym posiada większą zawartość związku o nazwie N-Metylopirolidon, który blokuje nadmierną produkcję kwasów żołądkowych.
My jako cały zespół DERBA COFFEE myślimy o wszystkich, również o tych osobach, którzy ze względów zdrowotnych nie mogli pić kawy, obawiając się o nieprzyjemne bóle w żołądku.
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.