PANAMA Geisha Carmen Estate Chiriqui ziarnista 1kg
PANAMA Geisha Carmen Estate Chiriqui ziarnista 1kg
PANAMA Geisha Carmen Estate Chiriqui ziarnista 1kg
PANAMA Geisha Carmen Estate Chiriqui Specialty 88 pkt. SCAA
- Gatunek: 100% Arabica
- Stopień Palenia: 5/5
- Intensywność: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Nuty smakowe: owoce egzotyczne, trawa cytrynowa, kantalupa, karmel.
- Specialty - Punktacja 88 pkt. SCAA
- Region: Carmen Estate, położona w pobliżu miasta Chiriqui
- Obróbka: washed - na mokro
- Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m
- Data palenia: kawę palimy po złożeniu zamówienia
- Termin przydatności: 12 miesięcy licząc od daty palenia
Kawa PANAMA z regionu Carmen Estate, położona w pobliżu miasta Chiriqui została stworzona przez Head Roaster Piotra i Mateusza z palarni DERBA COFFEE w Bydgoszczy. Z tej kawy jesteśmy bardzo dumni. To nasze kolejne kawowe arcydzieło.
Uprawa ziaren odbywa się na plantacjach położonych na wysokości 1700 m n.p.m.
Jako kawa Specialty otrzymała 88/100 punktów SCAA i dodatkowo oznaczenie EP (European Preparation) co symbolizuje, że kawa była ręcznie selekcjonowana i gwarantuje certyfikowaną najwyższą jakość kawy.
Wyczuwalne nuty smakowe to owoce egzotyczne, trawa cytrynowa, kantalupa, karmel.
Kawa PANAMA z regionu Carmen Estate, położona w pobliżu miasta Chiriqui, jest jedną z najbardziej pożądanych kaw na świecie. A to za sprawą niesamowitego aromatu i złożonego smaku.
Kawę którą Państwu oferujemy zyskała popularność po zwycięstwie w konkursie Best of Panama 2004 i utrzymywała pierwsze miejsce przez kolejne pięć lat. Najwięksi smakosze i koneserzy tej kawy nazywają ją " Bogiem w filiżance".
Dlaczego warto kupić kawę PANAMA?
- Idealna dla miłośników niskodrażniącej kawy
- Doskonała na każdą okazję
- Produkt najwyższej jakości, z wieloma nagrodami i certyfikatami
- Bogaty i intensywny smak
- Najwyższa jakość ziaren
- Kawa pozbawiona Ochratoksyny
- Wypalana metodą mistrzowską
- Wysyłana zawsze świeżo palona w piecach bębnowych
- Opakowanie zachowujące świeżość kawy
-
Palimy kawę metodą mistrzowską!!
Cały proces palenia kawy w naszej palarni charakteryzuje się paleniem niewielkiej ilości ziaren, najczęściej do 60 kg w temperaturze 230 stopni Celsjusza, przez co najmniej 15 minut.
Cały proces jest nadzorowany przez wykwalifikowanego mistrza palenia, który obsługuje maszynę i sprawdza na bieżąco stopień wypalenia kawy i decyduje, w którym momencie proces zakończyć, aby wydobyć z ziaren kawy to co najlepsze.
DLACZEGO NASZA KAWA JEST NAJLEPSZA? – sekret tkwi w ziarnach i miejsca, z którego się w nie zaopatrujemy.
Są to farmy organiczne, ekologiczne i certyfikowane, dzięki temu mamy gwarancję, że nie było użytych chemicznych nawozów i pestycydów podczas upraw.
Dzięki tak starannie skomponowanej jakości ziaren, uzyskaliśmy najbardziej aromatyczną i intensywną smakowo kawę, która sprawi że na pewno otulicie się smakiem przyjemności.
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.