- Nowy
PANAMA Geisha Carmen Estate Chiriqui ziarnista 1kg
PANAMA Geisha Carmen Estate Chiriqui ziarnista 1kg
PANAMA Geisha Carmen Estate Chiriqui ziarnista 1kg
PANAMA Geisha Carmen Estate Chiriqui Specialty 88 pkt. SCAA
- Gatunek: 100% Arabica
- Stopień Palenia: 5/5
- Intensywność: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Nuty smakowe: owoce egzotyczne, trawa cytrynowa, kantalupa, karmel.
- Specialty - Punktacja 88 pkt. SCAA
- Region: Carmen Estate, położona w pobliżu miasta Chiriqui
- Obróbka: washed - na mokro
- Wysokość upraw: 1700 m.n.p.m
- Data palenia: kawę palimy po złożeniu zamówienia
- Termin przydatności: 12 miesięcy licząc od daty palenia
Kawa PANAMA z regionu Carmen Estate, położona w pobliżu miasta Chiriqui została stworzona przez Head Roaster Piotra i Mateusza z palarni DERBA COFFEE w Bydgoszczy. Z tej kawy jesteśmy bardzo dumni. To nasze kolejne kawowe arcydzieło.
Uprawa ziaren odbywa się na plantacjach położonych na wysokości 1700 m n.p.m.
Jako kawa Specialty otrzymała 88/100 punktów SCAA i dodatkowo oznaczenie EP (European Preparation) co symbolizuje, że kawa była ręcznie selekcjonowana i gwarantuje certyfikowaną najwyższą jakość kawy.
Wyczuwalne nuty smakowe to owoce egzotyczne, trawa cytrynowa, kantalupa, karmel.
Kawa PANAMA z regionu Carmen Estate, położona w pobliżu miasta Chiriqui, jest jedną z najbardziej pożądanych kaw na świecie. A to za sprawą niesamowitego aromatu i złożonego smaku.
Kawę którą Państwu oferujemy zyskała popularność po zwycięstwie w konkursie Best of Panama 2004 i utrzymywała pierwsze miejsce przez kolejne pięć lat. Najwięksi smakosze i koneserzy tej kawy nazywają ją " Bogiem w filiżance".
Dlaczego warto kupić kawę PANAMA?
- Idealna dla miłośników niskodrażniącej kawy
- Doskonała na każdą okazję
- Produkt najwyższej jakości, z wieloma nagrodami i certyfikatami
- Bogaty i intensywny smak
- Najwyższa jakość ziaren
- Kawa pozbawiona Ochratoksyny
- Wypalana metodą mistrzowską
- Wysyłana zawsze świeżo palona w piecach bębnowych
- Opakowanie zachowujące świeżość kawy
-
Palimy kawę metodą mistrzowską!!
Cały proces palenia kawy w naszej palarni charakteryzuje się paleniem niewielkiej ilości ziaren, najczęściej do 60 kg w temperaturze 230 stopni Celsjusza, przez co najmniej 15 minut.
Cały proces jest nadzorowany przez wykwalifikowanego mistrza palenia, który obsługuje maszynę i sprawdza na bieżąco stopień wypalenia kawy i decyduje, w którym momencie proces zakończyć, aby wydobyć z ziaren kawy to co najlepsze.
DLACZEGO NASZA KAWA JEST NAJLEPSZA? – sekret tkwi w ziarnach i miejsca, z którego się w nie zaopatrujemy.
Są to farmy organiczne, ekologiczne i certyfikowane, dzięki temu mamy gwarancję, że nie było użytych chemicznych nawozów i pestycydów podczas upraw.
Dzięki tak starannie skomponowanej jakości ziaren, uzyskaliśmy najbardziej aromatyczną i intensywną smakowo kawę, która sprawi że na pewno otulicie się smakiem przyjemności.
Komentarze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.